O NAS

ŽOK Domžale je bil uradno ustanovljen v mesecu maju 2009. V veliki želji po ženski odbojki v Domžalah sta prisluhnila izkušeni trener Aco Jončeski in prav tako trener in bivši igralec kluba Calcit Kamnik Gregor Orel. Odlična kombinacija izkušenosti in mladostne zagnanosti, ki se ni ustrašila začetniških težav, je pripeljala do tega, da je klub že v prvi sezoni jeseni 2009 deloval z dvema selekcijama (mala odbojka in starejše deklice).

Od takrat naprej pa v klubu delujejo z vsemi tekmovalnimi selekcijami (MINI in MALA ODBOJKA, STAREJŠE DEKLICE, KADETINJE, MLADINKE). V klubu se je skozi vsa ta leta delovanja zvrstilo preko 500 deklet od katerih so nekatera še danes tekmovalno aktivna. Dekleta trenirajo po okoliških osnovnih šolah pod strokovnim vodstvom štirih trenerjev in ob sodelovanju še drugih športnih strokovnjakov z različnih področij. Prav tako sodelujemo z  šolami v širši okolici, kjer že vrsto let delujemo v okviru interesnih dejavnosti. Cilj kluba je dolgoročna vzgoja in športna priprava deklet z željo, da ostanejo v tem športu čim dlje, kot igralke, trenerke, sodnice ali rekreativne igralke saj le postopno učenje in vztrajnost vodi k zastavljenim ciljem.

Želja in cilj kuba ni le uradno tekmovanje pod okriljem OZS pač pa tudi udeležbe na številnih prijateljskih turnirjih doma in v tujini, kjer se dekleta med seboj spoznavajo in sklepajo nova prijateljstva.